V skupini Muce smo se pripravljali na pustni torek cela dva tedna. Otroci so si preizkušali razne pustne kostume, si poslikali obraze in tako rajali ob pustni glasbi. Izdelali so likovne izdelke, ki krasijo panoje na hodniku. Pogovarjali smo se o značilnostih pusta in se učili pustne pesmi.

Pustni torek je bil vrhunec naših pustnih dogodivščin. Skupaj z ostalimi skupinami otrok smo se odpravili na pustno povorko v stari del vasi. Z nasmehi na obrazih smo pregnali zimo in razveselili mimoidoče. Žal se v nismo mogli zbrati v vaškem kalu zaradi luž, ampak hitro smo našli alternativo. Odšli smo na ploščad vrtčevskega igrišča, kjer smo ob glasnem rajanju skupaj pozdravili prihod pomladi.

Seveda pa pustna zabava ne bi bila popolna brez pravega pustnega obroka! Po vrnitvi v vrtec smo si za kosilo privoščili slastne pustne krofe.

Skupina Muce je tako v duhu pusta ustvarila nepozabne trenutke, polne veselja, ustvarjalnosti in skupinskega duha. Pustovanje je bilo čarobno doživetje, polno barv in veselja.

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: Lela Smiljanić

DOSTOPNOST