Pust v skupini »Sončki« jemljemo zelo resno. Kljub temu, da imamo res radi sneg, se že veselimo sonca in pomladnega bivanja na prostem, poleg tega pa smo za pusta lahko karkoli si zaželimo. In zato, zakaj bi pust trajal le en dan ali dva v letu, ko pa lahko traja teden ali kar dva?

S pripravami na pust smo tako začeli že prej. Spoznali smo pravljico »Koga se boji gospa Zima?« (M. Modic), si ogledali pustne fotografije preteklih let in kotiček »dom« spremenili v pustni kotiček. Opremili smo ga z različnimi pustnimi dodatki – različnimi pokrivali, lasuljami, očali, kronami, krili, ipd. Kako je bilo zabavno, lahko smo bili palčki, gusarji, metulji, policisti ali kar kombinacija vsega.

V skupini smo plesali ob glasbi, okrasili igralnico, si poslikali obraze, si izdelali pustne maske, čarali barve, si ogledali razstavo pustnih fotografij na občini,…

V torek pa smo se udeležili pustne povorke. Kako je bilo zabavno med vsemi maškarami biti prav tisto, kar smo si najbolj želeli.

Po pustu so otroci po doživetjih likovno upodobili sebe v svojem kostumu. Ilustracijam smo dodali fotografije otrok in razstavo izdelkov naredili kar v igralnici, tako nam bo pust ostal še dolgo v lepem spominu.

Besedilo: Anika Perhavec

Fotografije: Maruša Roj

DOSTOPNOST