V sklopu »intervencijska vozila« smo v vrtec povabili policistko Andrejo, ki se je pripeljala s svojim policijskim avtomobilom.

Obisk je bil za otroke izjemno zanimiv in poučen, saj so se lahko pobliže spoznali z vlogo policistov in čisto od blizu ogledali policijski avtomobil. Policistka Andreja je otrokom najprej razložila, kako policisti pomagajo ljudem, ko pride do nesreče in drugih nevarnih situacij. Poudarila je pomembnost njihovega dela pri zagotavljanju varnosti in reda ter pokazala, kako izgleda policijski avto. Seveda ni pozabila prižgati modrih luči in glasno sireno. Otroci so z navdušenjem opazovali prižgane modre luči in poslušali zvok sirene, ki ga običajno slišimo, ko se policisti hitro odzovejo na klic v sili. Eden najbolj razburljivih trenutkov obiska je bil, ko so se otroci lahko usedli v policijski avto. Policistka Andreja je otroke popeljala tudi na sprehod okoli vrtca. Seveda nismo pozabili na varnost- prvi in zadnji v koloni so osi nadeli odsevne jopiče, da bi bili dobro vidni na sprehodu.

Obisk policistke je bil izredno dragocen, saj so otroci na prijazen način spoznali delo policistov in se naučili kako lahko prispevajo k sovji varnosti in varnosti drugih. V zahvalo so ji otroci zapeli še nekaj pesmic.

Besedilo: Saša Teraž

Fotografije: Saša Teraž

DOSTOPNOST