JAZ PA GREM NA ZELENO TRAV’CO

(ljudska)

Jaz pa grem na zeleno trav’co
trgat rož’ce za mojo mam’co,
trgat rož’ce za mojo mam’co,
lepe bele marjetice.

Osnovnim barvam: rumeni, rdeči in modri, smo dodali še zeleno. Zmešali smo rumeno in modro, in nastala je čarovnija, dobili smo novo barvo- zeleno. Otroci so ugotovili, da lahko z barvami čaramo. To barvo sem dodala, ker je barva pomladi in prebujanja narave. Veliko zahajamo v naravo in tam zelene res ne manjka. Pomirja naše oči in um.

Tako kot pri prejšnjih barvah, je seznanjanje z novo barvo potekalo enako. V okolici so zaznavali in poimenovali vse kar je zeleno. Sledilo je ustvarjanje z zelenimi barvami, lepljenje sličic od doma. Sedaj je naša oglasna deska zapolnjena in barvita. Teden smo zaključili z zelenim dnevom. Ta dan je kraljevala zelena in mi v zelenih barvah. Spodaj si lahko pogledate skupinsko fotografijo v zeleni barvi.

Po zaključku tedna, posvečenega zeleni barvi, smo zaključili s sklopom Barve na obisku. Z zadovoljstvom sva opazovali, kako so otroci v tem času dobro usvojili osnovne barve in kako so začeli zaznavati barve okrog sebe ter jih tudi sami poimenovali. Ta proces učenja je bil uspešen in sedaj, ko so osvojili osnovno znanje o barvah, se veselimo novih dogodivščin in raziskovanj, ki nas čakajo v prihodnjih tednih. Vsak dan prinaša nove priložnosti za učenje in odkrivanje, z veseljem bomo nadaljevali našo pot raziskovanja sveta barv skupaj z otroki.

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: Saša Teraž

DOSTOPNOST