Ker smo drugo polovico septembra in prvo polovico oktobra spoznavali gozd, smo TEDEN OTROKA, ki je bil v znamenju ZAKAJEV in ZATOJEV posvetili vprašanjem povezanim z gozdom.

V goste smo povabili gozdarja, ki nam je najprej predstavil gozd, pomen gozda in odgovoril na številna vprašanja, ki smo jih pripravili že dan pred njegovim prihodom. Druženje z gozdarjem smo nadaljevali z igro po skupinah (delavnicah), kjer so otroci ob igri »Spomin« prepoznavali liste različnih dreves, v drugi delavnici prav tako ob igri »Spomin«, s konkretnimi plodovi dreves in grmovja, spoznavali plodove, v tretji delavnici spoznavali delo čebel in prenašali kroglice (cvetni pelod) in v četrti delavnici pletli pajkovo mrežo.

Na veliko zakajev sta otrokom odgovorila tudi lovca Anton Škapin in Damjan Vidmar, ki sta bila tudi naša gosta. Otrokom sta na preprost način predstavila vlogo in pomen lovcev in  številne gozdne živali. Podarila sta nam veliko zanimivih poučnih knjig, ki jih otroci zelo radi listajo in si v njih ogledujejo zanimive slike.

Teden smo si popestrili tudi s FIT aktivnima metodama (Straniščno školjko in Štafeta milnih mehurčkov), ob katerih so otroci ob gibanju utrjevali prepoznavanje in poimenovanje dreves (hrasta, lipe, bora in javorja). Ob igrah so se zelo zabavali.

Teden smo zaključili z likovnim ustvarjanjem in sicer z odtisi listov izbranega drevesa s toplimi jesenskimi barvami.

Besedilo: Vlasta Perhavec

Fotografije: Vlasta Perhavec, Karola Kadić 

DOSTOPNOST