V ponedeljek, 16.10.2023 je bil za otroke skupine Ribice poseben dan. Ne da bi karkoli slutili, so jih na popoldanskem skupnem srečanju otrok, staršev in strokovnih delavk, starši presenetili in razveselili z glasbeno pravljico »Grad – gradiček, reci mi…«.

Pravljico so starši pripravili že teden pred srečanjem, na dan srečanja, pred prihodom otrok pa v vlogah muhe Sitnice, bolhe Skokice, komarja Piskarja, miške Dolgorepke,  žabice Kvakice, , zajčka Brzopetca, veveričke Sestričke, sivega volka Grabeža in medveda Teptuna, instrumentalne spremljave na ksilofon in pevk le še obnovili svoje znanje in nato predstavo brezhibno odigrali. Presenečenje in navdušenje je bilo veliko. Otroci so se staršev v naštetih vlogah razveselili in jim na koncu namenili aplavz in topel objem.

Srečanje smo nadaljevali z delom v delavnicah, kjer so starši skupaj z otroki izdelali namizno gledališče (grad in živali) in vse skupaj odnesli domov, kjer so se v igranju posameznih vlog preizkusili tudi sami.

Pravljica je zdaj osrednja tema dogajanja v vrtcu. Otroci z velikim veseljem sodelujejo pri dramatizaciji pravljice in poskušajo posnemati starše v posamezni vlogi. Sodelovanje staršev je bilo v tem primeru zelo dragoceno in prepričani sva, da bo dogodek ostal otrokom v trajnem spominu.

Zato vsem, ki ste nama priskočili na pomoč in v predstavi sodelovali, najlepša hvala!

Besedilo: Vlasta Perhavec in Karola Kadić

Fotografija: Vlasta Perhavec in Karola Kadić

DOSTOPNOST