V tednu, ko so praznovale tako mame – dan žena kot očetje – dan mučencev, smo jih povabili na naše skupno srečanje oddelka. Na njihovo željo (dogovor iz prvega roditeljskega sestanka) smo jim pripravili gibalno dejavnost s Poskokcem.

Dobili smo se v telovadnici osnovne šole. Po uvodnem pozdravu smo se prepustili naši Nicol, ki je ob enem tudi vaditeljica Športnega društva Poskokec. Skupaj z njo smo se najprej ogreli z dvema gibalnima igricama, nato pa smo se podali na razne gibalne izzive na poligonu, ki nam ga je pripravila.

Za zaključek dejavnosti in umiritev pa smo prišli na vrsto mi s svojim nastopom. Staršem smo namreč želeli predstaviti delček tistega, kar počnemo v vrtcu – venček dejavnosti, ki so ga sestavljali ples, bibarije, izštevanke, rajalne igre, pesmice in deklamacije. Obdarili pa smo jih tudi z ročico, ki smo jo v ta namen izdelali zanje.

Čisto za konec srečanjapa je presenečenje čakalo še otroke. Obiskal nas je pravi Poskokec – zajec – maskota ŠD Poskokec.

Preden zaključim, se lahko pohvalim, da so se srečanja udeležili čisto vsi otroci v družbi vsaj enega od staršev, večina pa, kar z obema, ali celo družino. Med nami je bila pohvalno, tudi ena nona (babica). Slednje nam daje znak, da nam starši zaupate in da se v naši družbi očitno dobro počutite. Hvala vam!

Besedilo: Agata Masten

Fotografija: Arhiv enote Komen

DOSTOPNOST