Opazili sva, da so otroke ponujene dejavnosti  s seznanjanjem slikanice Rokavička zelo pritegnile. Zato sva jim ponudile še druge dejavnosti.

Otroci so barvali kartonaste rokavičke iz katerih so nastale rokavčke pretikanke. Ob teh so urili koordinacijo oko-roka, natančnost in vztrajnost. Bili so zelo spretni.

Sestavljali so sestavljanke nastopajočih živali v slikanici iz dveh delov v celoto.

Iskali pare rokavic različnih materialov.

Poslušali in prepevali zimske pesmi na temo zimskih oblačil ( Viktor Mihelčič), Zimski čas ( Simona Černetić).

S slikanico so se seznanjali tudi prek gledališča Kamišibaj in ilustracij, ki so jim bile v igralnici ves čas na voljo kot tudi s časovnim trakom na katerega so ilustracije iz slikanice postavljali po časovnem zaporedju.

Enega izmed kotičkov smo spremenili v kotiček gledališče s čudovitimi karirastimi rdeče belimi zavesami, ki so otroke takoj pritegnile.

V kotičku gledališče sem otrokom zaigrala igrico z lutkami na palici. To so kasneje poskusili igrati tudi sami. Kar veliko vztrajnosti in natančnosti je bilo potrebno, da so vse živali vstavili v rokavičko in iz rokavičke.

Da so jim dane dejavnosti bile všeč so nam otroci dali vedeti s tem ko so jih želeli tudi naslednje dneve izvajati. Te smo otrokom spet ponudile in jih med igro opazovale.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković


DOSTOPNOST