V duhu ozaveščanja smo na pobudo društva junakov 3. nadstropja v našem vrtcu pripravili kotiček, ki ozavešča  o otroškem raku.

V skupini Ovčke smo v ta namen v sodelovanju s kuhinjo spekli piškote v obliki medvedkov. Okušali smo sestavine, opazovali kako se pripravi zmes za piškote in sodelovali pri modeliranju le teh. Skupaj smo jih odnesli v kuhinjo. Ko so bili piškotki pečeni, smo se z mislijo na naše junake z njimi posladkali.

Dan smo posvetili vsem junakom; otrokom in mladostnikom, ki se spopadajo z rakom, vsem ki so premagali otroškega raka, družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, zdravstvenemu osebju in prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Vzgojiteljici sta si na srčno stran pripeli zlato pentljo. Zakaj zlato pentljo? Zlata pentlja je simbol otroškega raka, ozaveščanja, hitrejšega diagnosticiranja, manjšega števila smrtnosti, invalidnosti in posledic zdravljenja. Zlata barva (plemenita kovina) simbolizira plemenite otroke, plamen upanja, čistost otroških src, junake, ki po vseh težkih preizkušnjah in bolečinah postanejo močnejši.

Besedilo : Nuša Živec

Fotografije: Nika Seražin

DOSTOPNOST