“Smo se v maškare spremenili, da pomlad bi prebudili…”

Priprave na pustni torek so se v skupini “Zajčki” začele že teden prej. V naši skupini obožujemo glasbo, zato so priprave vključevale veliko prepevanja in plesa ob glasbi.  Z Matejo sva zato v predpustnem tednu otrokom ponudili še nekaj kronic, ušesk, klobukov, krilc ter kostumov, prižgali pustno glasbo in takoj je nastala prava maškarada.
Otroci pa so zelo uživali tudi v poslikavi obraza, zato smo vsak dan med prosto igro poskrbeli, da so se nam v skupino prikradle še žabe, kužki, levi, super junaki, pikapolonice in metuljčki. Urili smo tudi matematične in finomotorične spretnosti- iz revij smo izstrigli vse, kar nas je spomnilo na maškare, nato pa smo razvrščali maškare in pustno hrano. Vsak dan smo se tudi pogovarjali, kaj se bomo na pustni torek ošemili. Nekateri so poimenovali take kostume, kot so bili tisti dan poslikani po obrazu, zato smo si naša predvidevanja zapisali, da jih do torka ne pozabimo. 
Na pustni torek so otroci od doma prinesli svoje kostume, po malici sva poskrbeli še za poslikave obraza, se preobuli in skupaj z drugimi skupinami odšli odganjati zimo. V koloni smo se starejše skupine v družbi piščalk, pikic in trakcev sprehodile po Stari vasi. Ob glasnem trobljenju smo na okna in dvorišča privabili tudi nekaj domačinov, ki so nas veselo pozdravljali in nas občudovali. Po dolgi pustni povorki pa smo na vrtčevskem igrišču še zarajali ob pustni glasbi in uživali na tako lep sončen dan.
Kaj mislite, nam je uspelo prebuditi pomlad?

Besedilo: Maruša Seražin

Slike: arhiv enote Lehte

DOSTOPNOST