Kot pravijo – za pravljice ni nikoli prezgodaj in nikoli prepozno. Knjige in besede osmišljajo zapleteni svet, v katerem otrok živi ter spodbujajo njegovo domišljijo in ustvarjalnost.

Ko otrok posluša zgodbe, pravljice in pesmi, primerja junake zgodb in njihovo življenje ter dejanja s svojim življenjem in z vsem, kar počne. Otroci, katerim pogosto beremo, s poslušanjem in branjem  spoznavajo svoj dom, svoje mesto, svet, v katerem živijo. Ko vzgojitelji in starši beremo skupaj z otrokom, ustvarjamo čustveno vez, toplino in varnost, ki ju otrok potrebuje.

Otroke iz skupine Sovice iz divaškega vrtca je v pravljice popeljal Piščanček Pik. Nadobudni piščanček je pokukal iz kamišibaja, vodil otroke k ustvarjanju svoje zgodbice v slikanju in lastne knjige v kolaž tehniki. Knjižničarka Tanja ima za nas vedno nove in nove zgodbice, katerih se ne naveličamo poslušati. In kaj je bilo še posebno presenečenje?  Branje tretješolcev našim predšolskim otrokom. Obiskali so nas Jovana, Ema, Nejc, Svit in Žana, prebrali zgodbico, primerno starosti otrok, otrokom pa prikazali tudi ilustracije. Prebrano vsebino so na koncu obnovili s pomočjo vprašanj, ki so jih pripravili. Ta prav poseben obisk je navdušil otroke, vsi so pozorni poslušali in sodelovali.

Hvala njihovim učiteljicam za odlično izpeljano idejo, vedno bomo hvaležni poslušalci.

Naj vam še prišepnemo, da bomo tudi na šolski televiziji.

Besedilo: Barbara Majcen

Fotografije: Barbara Majcen

DOSTOPNOST