V skupini »Sončki« smo se preizkusili v vlogi pravih raziskovalcev. Najprej smo se dogovorili kaj bomo raziskovali, kar sploh ni bilo težko, saj so našo pozornost polži pogosto pritegnili kjerkoli smo jih videli: na sprehodu, na poti v vrtec in na dvorišču.

Preverili smo, kaj o polžih že vemo, vsak otrok je povedal, kar o polžih že ve in nastal je plakat poln zanimivih informacij, med pogovorom pa smo naleteli tudi na stvari, ki so nas še zanimale. Odločili smo se, da preverimo prav vse.

Opazovali smo polže v naravi, obiskali smo knjižnico, kjer smo si izposodili knjige o polžih, poiskali smo informacije o polžih na internetu, si ogledali posnetke in podobno.

V skupino smo povabili tudi Barbaro, ki nam je v skrb zaupala svojega polža Bineta. Bine je afriški polž, zato je tudi veliko večji od polžev, ki jih poznamo. Otrokom je bil polž zelo zanimiv in skrb zanj so vzeli zelo resno. Redno so mu prinašali hrano, čistili terarij, nosili vodo,… Kljub temu, da je bil polž velik, so mu otroci z veseljem ponudili dlan in upali, da zleze nanjo.

O polžih smo se naučili veliko, predvsem pa smo spoznali, kako in kje lahko poiščemo informacije o vsem, kar nas zanima.

 Besedilo: Anika Perhavec

Fotografije: Anika Perhavec

DOSTOPNOST