V sredo, 13. 12. 2023, je bil v vrtcu Komen poseben popoldan. V vrtec so se v popoldanskem času, na praznični bazar vrnili otroci ter njihovi starši. Že pogled na lepo okrašen vrtec in vzdušje, ki se je čutilo na vsakem koraku, nam je pričaral topel občutek.

V uvodnem delu je vodja enote Agata Masten, pozdravila in nagovorila vse prisotne na bazarju. Poleg Agate sta obiskovalce pozdravila in jim zaželela lepe praznike g. ravnateljica Teja Čeh Svetina, ter župan občine Komen g. Erik Modic.

Program na prazničnem bazarju so nam popestrili člani šolskega pihalnega orkestra Komen Val, Sara, in Mihael ter njihov mentor g. Matija Tavčar. Otroci iz vrtca, ki obiskujejo glasbene delavnice Glasbeno umetniškega društva pihalnega orkestra Komen pod vodstvom Daše Tavčar, naše najmlajše plesalke Skupine Be Funky z Matejo Terčon Knap ter baletni plesalci Športnega in kulturno umetniškega društva 15. februar Komen pod vodstvom Eve Lavrenčič. Vsem nastopajočim se še enkrat lepo zahvaljujemo.

Po kulturnem programu je sledil obisk stojnic, na njih so bili izdelki, ki so jih izdelali otroci in strokovne delavke vrtca. Prazničnemu bazarju se je pridružila tudi skupina otrok iz Štanjela, ki gostuje v prostorih vrtca. Izdelke, ki so jih pripravili, so ponujali na svoji stojnici.

Čeprav smo bazar načrtovali na zunanjih površinah vrtca nam vreme v sredo, ni bilo naklonjeno. Zato smo bazar pripravili v prostorih vrtca Komen. Z dobro voljo vseh prisotnih nam je kljub prostorski stiski, uspelo pričarati lep praznični popoldan. Za konec smo se posladkali s piškoti ter ogreli s skodelico čaja.

Iskreno se zahvaljujemo vsem otrokom in staršem, ki ste obiskali praznični bazar ter s tem izkazali svojo dobrodelnost. Del zbranih prostovoljnih prispevkov bomo namenili za nakup didaktičnih pripomočkov v enoti Komen, del pa za sklad vrtca Sežana.

Za enoto Komen: Monika Turk

Fotografije: strokovne delavke enote Komen

DOSTOPNOST