Tudi v tokratnem decembru smo si skupaj z otroki v vrtcu skušali pričarati čim bolj praznične in pričakovanja polne dneve.

Da bi prihajajoče praznike res začutili, smo si najprej praznično okrasili prostore vrtca. V ta namen smo kar sami izdelali okraske. Namesto smrečice, pa smo postavili in okrasili kar dve lestvi, ki sta ponazarjali vzpenjanje in rast k lepšemu in boljšemu na vseh področjih in v lesku novoletnih lučk odsevali sporočilo prijateljstva in dobrodošlice.

Učenci glasbene šole so nas povabili na praznični koncert v prostore osnovne šole. Mi pa smo svoje starše in stare starše povabili na praznični bazar, na katerem smo jim ponudili različne izdelke, ki smo jih izdelali skupaj z otroki. Pridružil se nam je tudi župan, ki smo ga bili zelo veseli.

Prazniki so se vse bolj bližali, v vrtcu pa je praznično vzdušje bilo vse močnejše. Nekega dne so nam palčki prihajajočih dobrih mož ob okrašenih lestvah postavili praznično skrinjo presenečenj. Videti je bila res stara, a se je v njej vsak dan skrivalo pravo pravcato presenečenje. Zato smo se vsako dopoldne ob njej zbrali in skupaj odkrili njen zaklad. Skrinja nam je v goste “pripeljala” knjižničarko Marijo, ki nam je ob pomoči otrok iz najstarejšega oddelka (skupina Zajčki) polepšala dopoldne s pravljico Rokavička pa nekdanjo vzgojiteljico Silvo, s katero smo si privoščili praznično čajanko ter enega od očetov, ki nam je zaigral na trobento. Ob zvokih te smo tudi zapeli in se prav luštno imeli. V skrinji so se skrivale praznične slikanice, ki smo jih prebirali in risani film Srečko božični okrasek. Še posebej veseli pa smo bili pisma tistega pravega – s sivo kučmo in belo brado, ki nas je tudi obiskal ter na obdaroval. Najmlajše je obiskal v prostorih vrtca, s starejšimi pa se je srečal v dvorani zadružnega doma v Komnu, kjer so si ogledali tudi predstavo Nagajiva snežinka.

Da pa bi to praznično vzdušje prenesli tudi v naše domove, smo za svoje domače izdelali praznična darilca ter voščilnice z lepimi željami.

Besedilo: Agata Masten

Fotografije: strokovne delavke enote Komen

DOSTOPNOST