Letošnji Teden otroka, ki je potekal od 7. do 13. oktobra, je nosil tematiko »Otrok – nepopisan list«. Ob tej priložnosti smo se vprašali, ali lahko poiščemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes. Lahko bi rekli, da težko, saj se je v tem času veliko spremenilo. Edino, kar ostaja enako je samo bistvo »biti otrok«.

V enoti Hrpelje smo strokovne delavke poskrbele za različne aktivnosti, ki so v ospredje postavljale otroka, ki tudi v današnjem času velja za radovednega. Otroci so imeli dan odprtih vrat in druženje z drugimi skupinami, se igrali z naravnimi materiali, premagovali športne poligone, hodili po čutni poti, obujali stare igre ter ustvarjali skupinske risbe. Obiskali so nas tudi gasilci iz PGD Materija ter policisti iz PP Kozina, ki so nam predstavili svoj poklic, njihovo delo, pokazali svojo opremo ter vozila. Gasilcem in policistom se ob tej priložnosti zahvaljujemo za njihov obisk in predstavitev.

Letošnja tema Tedna otroka nas opominja, kako pomembno je, da vsem otrokom omogočimo pogoje za srečno otroštvo ter kako pomembno vlogo imamo v tem obdobju odrasli. Poskrbimo, da jim bomo omogočili igro, znanje, druženje z vrstniki, pomoč in priložnosti za razvoj svojih talentov ter dovolj ljubezni, varnosti in spodbud.

Besedilo: Noel Šiškovič          

Fotografije: arhiv enote Hrpelje

DOSTOPNOST