Z začetkom novega šolskega leta so se naši skupini pridružili štirje dečki. Trije so bili predhodno že vključeni v druge skupine v vrtcu, eden pa je bil na novo vpisan. Prve dni smo posvetili predvsem igri, da se novi otroci lažje vključijo in da jih tudi mi strokovni delavci lažje opazujemo in spoznamo. Tudi letos so si otroci sami napisali imena za obešalnike v garderobi. Izbrali so si tudi nove znakce. Letos je bilo izbiranje znakcev zelo zanimivo, ker je bilo tematika bližje interesom otrok (superjunaki, Ana in Elsa, risanke). Znakce so si sami zalepili na ležalnike in na podlogo za lončke. Podlogo smo tudi skupaj plastificirali.

Kot smo že počeli v prejšnjem šolskem letu, na začetku vsakega meseca, skupaj z otroki sestavimo koledar, na katerega označimo razne dogodke, rojstne dneve, popoldanske dejavnosti itd. Vsak dan en otrok preko koledarja predstavi kateri dan je. Na ta način se lažje orientirajo v času in obenem spoznavajo številke. Ta mesec je eden od otrok dopolnil 5 let. Vsak otrok si sam zalepi svoj znak na koledar, kjer je označen dan rojstnega dneva.

Pano v igralnici so si otroci sami okrasili. Izbrali so si, da bojo risali s flomastri na belo podlago. Vsak je narisal svoj najljubši motiv in zraven napisal svoje ime.

Veliko časa preživimo na prostem. Tudi ob slabšem vremenu gremo na sprehod saj otroci spretno držijo dežnike. Obiskujemo razna igrišča, ki nudijo različne gibalne izzive. Obiskujemo tudi knjižnico in kulturni dom, kjer si z zanimanjem ogledamo razstave.

18. septembra smo se udeležili Mini olimpijade v parku pri Starem gradu. Tam so nas pričakali vaditelji Poskokca in učiteljice plesnega društva Mavrica, ki so poskrbeli, da se učinkovito in tudi na zabaven način razgibamo.

V času trgatve smo si šli ogledat kaj se dogaja v Vinakrasu, ko pride traktor poln grozdja. Otroci so lahko opazovali kako merijo količino sladkorja, kako stresejo grozdje v velik mlin in kako ga meljejo. Vsi so bili navdušeni nad novimi spoznanji.

Učiteljici plesnega društva Mavrice sta nas obiskali tudi na igrišču vrtca, kjer so otroci z veseljem plesali ob glasbi. V igralnici sta nas obiskali vzgojiteljici Mateja in Špela in nam predstavili folklorno skupino Kamenčki. Pokazali sta nam tudi narodni noši za deklice in dečke, kar je bilo otrokom zelo zanimivo. Srečanje smo zaključili z rajanjem na pesem Bela, bela lilija.

Naša vzgojiteljica Barbara je prinesla akvarij. Otroci so ga s pomočjo lončkov sami napolnili z vodo. Na sprehodu pa je vsak nabral en kamenček in ga potem dal v akvarij. Sedaj moramo počakati nekaj dni, da lahko damo noter ribice.

DOSTOPNOST