V sklopu Tedna otroka smo otrokom pripravili pester program, poln zabave in ustvarjalnosti, s katerim smo jim popestrili vsak dan.

Teden smo začeli z obiskom  na vhodu A, kjer nam je vzgojiteljica Špela pripravila čudovito predstavitev pravljice Kolo časa”,ki smo jo poslušali skupaj z otroki iz skupine Pandice. Otroci so uživali v poslušanju pripovedovanju. 

V torek so otroci iz skupine Netopirčki obiskali našo igralnico, nato pa smo tudi mi odšli raziskovat njihovo. Druženje se je začelo v naši skupini, kjer je vzgojiteljica Anja na orglice zaigrala lepo melodijo, ob kateri smo sprejeli in pozdravili nove prijatelje. Za pravo glasbeno vzdušje sta nato poskrbela še dva dečka iz skupine Zajčki, ki sta nam na harmoniko zaigrala pesmi Zajček dolgoušček (J. Bitenc) in Pikapolonica (M. Voglar). Dan je bil čudovit, poln smeha in raziskovanja. Prepričani smo, da bomo takšna druženja še večkrat ponovili.

Poleg vsega dogajanja smo v tednu otroka na vhodu C organizirali tudi »Dan odprtih vrat«. V skupini Zajčki smo otrokom pripravili prav posebno športno izkušnjo – FIT igralnico-plezalnico, ki se je vila od igralnice vse do garderobe. Pri otrocih iz skupine Pandice so otroci uživali v indijanskih šotorihin pobarvankah z motivi Indijancev, v skupini Levi pa so se zabavali in ustvarjali s plastelinom ter igro po kotičkih. Otroci iz skupine Levčki so nam pokazali tudi akvarij z ribicami.

Veseli teden smo zaključili v pravem jesenskem vzdušju. V petek sva za otroke pripravili čajanko, na katero so prinesli svoje najljubše skodelice od doma. Ob toplem čaju smo se posladkali še s slastnimi piškoti, ki so bili pravo presenečenje.

Teden otroka je bil poln zabavnih doživetij, smeha in novih izkušenj, ki so nam vsem ogrele srce.

Besedilo: Vanesa Čehovin

Fotografije: Arhiv enote Sežana

DOSTOPNOST