V skupini Sončki je letos 8 dečkov, 8 deklic ter 2 veliki sončici Mateja in Denis. Trenutno še vedno gostujmo v vrtcu Komen, vsi pa že nestrpno čakamo selitev nazaj v Štanjel, kjer bo za nas zgrajen čisto nov vrtec.

Za nami je že prvi mesec, september, ki je bil poln novih doživetij in prvih korakov k oblikovanju naše skupnosti. Vsakodnevno prihajanje v vrtec postaja vse lažje in prijetnejše. Skupaj smo se že dobro spoznali in ugotovili, da smo resnično ena velika skupina. Igralnica je postala naš drugi dom, kjer smo si uredili kotičke za igro, prav tako pa še vedno odkrivamo druge prostore vrtca in se z veseljem družimo tudi z vrstniki iz drugih skupin. Pomemben korak, ki smo ga dosegli, je oblikovanje naše dnevne rutine. Skupaj smo postavili pravila, ki nam bodo skozi celo šolsko leto pomagala, da se bomo počutili varne in sproščene. V septembru smo tkali vezi prijateljstva, sodelovanja in medsebojnega zaupanja, kar bo temelj za naše nadaljnje skupne izkušnje.

Z velikim veseljem pričakujemo, kaj nam bo prinesel preostanek leta – še več igre, smeha in novih prijateljskih vezi, ki nas bodo spremljale skozi vse leto.

Besedilo: Denis Lemut

Fotografije: Denis Lemut

DOSTOPNOST