Verjamemo, da je že čas, da se oglasimo tudi mi, otroci iz oddelka Krokodilčki. In kako smo sploh postali ”krokodilčki”. Odločitev za to ni bila zahtevna, saj smo izpeljali čisto prave volitve ter z večino glasov, izmed ponujenih možnosti, izbrali simbol našega novega oddelka. V septembru smo tako skupaj zakorakali v novo šolsko leto in prav je, da vam zaupamo kako zanimivo in delavno je pri nas.

Že prvi šolski dan smo bili deležni obiska gasilcev PGD Komen, ki so nam predstavili delček svoje dejavnosti.

Prav kmalu pa smo se podali tudi v knjižnico in si tam izposodili kar nekaj slikanic o krokodilčkih, ki jih sedaj v vrtcu z veseljem prebiramo. Tudi naš Krištof – maskota našega oddelka – rad prisluhne tem zgodbicam o krokodilčkih. Včasih pa prav nagajivo zleze komu na ležalnik in z njim zaspi.

V družbi otrok iz skupine Levčki, pa smo se podali na prvi aktivni fit pohod med vinograde.

Ker se jesen že pozna na našem igrišču, smo poprijeli za grablje in ga začeli urejati.

V duhu jeseni smo si okrasili tudi igralnico z bučami iz papirja in pano v njej, z jesenskimi škratki, ki smo jih izdelali sami.

Naše ustvarjanje ne pozna meja. Tako smo nekaj risbic narisali tudi za starejše ljudi iz naše okolice. Nekaj teh smo pustili v poštnem nabiralniku patronažni medicinski sestri, nekaj pa smo jih predali uslužbenkama podjetja Pristan, ki starostnike dnevno obiskujeta. Na dan starostnikov – 1. 10. so te razdelile med starostnike ter jih z njimi razveselile. In prav na ta dan smo tudi mi sami obiskali varovance Hiše dobre volje ter jih razveselili z risbicami, ki smo jih tudi zanje narisali v ta namen.

To pa še zdaleč ni vse, kar se dogaja pri nas, a za prvič bo dovolj in obljubljamo, da se kmalu spet oglasimo.

Besedilo: Agata Masten

Fotografije: Agata Masaten

DOSTOPNOST