Otroci iz skupin Pikapolonice, Sovice, ki so prišli v naš vrtec iz vrtca Lehte in nekaj novinčkov smo skupaj postali prijatelji v skupini Netopirčki. Naši prvi tedni in dnevi so bili polni dogodivščin in zabavnih dejavnosti. Predvsem pa smo se veliko crkljali, spoznavali drug drugega, nov vrtec ter njegovo okolico.

Veliko časa smo namenili igri na prostem na različnih okoliških igriščih in na vrtčevskem igrišču. Tam smo se zabavali v peskovniku in na velikem toboganu. Vsak dan smo prebirali zgodbice ob katerih smo vsi zelo uživali. Preizkusili smo se tudi v naravoslovnih poskusih. Sestavili smo ogromno leseno železnico, nato pa obiskali še pravo železniško postajo, kjer smo si ogledali vlake ter pravo lokomotivo.

S pomočjo pisanih svilenih rutk smo se otroci spremenili v Batmane, Supermane, princeske in duhove.

Iz posebne mase za oblikovanje smo izdelali obeske v obliki Netopirčka in palčke za pihanje milnih mehurčkov. Palčke smo seveda tudi preizkusili in veselo pihali velike in malo manjše milne mehurčke ter se zabavali ob pokanju le teh.

Da smo se bolje spoznali, smo se igrali različne socialne igre kot so:  Zeleni krokodil, Osliček kdo te jaha in Zamenjaj mesto s prijateljem.

Otroci smo imeli veliko časa za igro v novih, zanimivih in stimulativnih kotičkih. Postali smo kuharji in kuharice, mamice in pisarniški delavci.

Imeli smo tudi video dan, kjer smo  otroci ob svojih slikah predstavili svoje dosežke in doživetja od doma.

Po počitku smo se preizkusili še v telovadbi, kjer smo se zabavali z oponašanjem gibov različnih živali.

Vsak dan je minil v sproščenem in zabavnem vzdušju in hitro smo postali pravi prijatelji. Skupaj se že veselimo zanimivih dejavnosti, ki jih bomo uresničili v prihodnjih projektih.

Besedilo: Anja Višček

DOSTOPNOST