Meseca julij in avgust sta namenjena počitnicam. Otroci jih nestrpno pričakujejo vsako leto, saj se ta čas sprostimo, uživamo na prostem in družimo.

V vrtcu vsako leto med počitnicami združimo posamezne enote, oddelke in gradimo nova prijateljstva. Prehajanje otrok med počitnicami je namenjeno temu, da se posamezne enote in oddelki pripravijo na novo šolsko leto. Večina otrok prehod hitro sprejme, vsi se navadimo na nove prostore, jih raziskujemo in ustvarjamo nove spomine. Otroci so se tekom počitnic navadili tudi na druge strokovne delavke ter spoznali veliko novih prijateljev.

Med poletjem je delo z otroki bolj počitniško nič manj pa zabavno. Naše bivanje v vrtcu smo prilagajali glede na vremenske razmere. Dneve smo preživljali na vrtčevskem igrišču, občasno smo z otroki odšli tudi na sprehod do gozdička, kjer smo uživali v senci pod borovci. Ob vročih dnevih, smo dejavnosti izvajali v notranjih prostorih vrtca. Z otroki smo ustvarjali poletne mojstrovine, peli, plesali ob glasbi, se hladili z vodnimi igrami  ter se predvsem veliko brezskrbno igrali. Tako smo si nabrali nove energije, za začetek novega šolskega leta.

Besedilo: Nataša Colja

Fotografije: arhiv vrtec Dutovlje

DOSTOPNOST