Poletje je tukaj in vroči dnevi so postali stalnica, a v skupini Muce se znamo odlično zabavati in ohladiti! Otroci so prinesli kopalke in brisače ter se pogumno pripravili na vodne dogodivščine.

Vsak dan se veselimo raznovrstnih iger z vodo, ki jih izvajamo na naši terasi, kjer smo si ustvarili pravo poletno plažo. Otroci uživajo v bazenih, kjer se lahko osvežijo in sprostijo. Ena izmed najljubših dejavnosti je pretakanje vode, kjer z vedri in lončki prenašajo vodo iz enega bazena v drugega. Ta preprosta igra prinaša veliko smeha in veselja.

Še posebej priljubljene so igre z vodnimi baloni. Otroci z navdušenjem mečejo balone in se medsebojno hladijo, kar poskrbi za pravo poletno vzdušje. Seveda ne moremo pozabiti na špricanje z vodnimi pištolami, kjer se otroci prelevijo v prave male raziskovalce in ustvarjalce vodnih avantur.

Ob koncu igre pa ne pozabimo tudi na našo okolico. Vodo, ki nam ostane po vseh igrah, uporabimo za zalivanje bližnjih dreves. Suša je namreč dobro zdelala naše rastline, zato poskrbimo, da tudi one dobijo svojo osvežitev. Otroci se s tem naučijo pomembnosti skrbi za naravo in kako lahko tudi z majhnimi dejanji pomagamo našemu okolju.

Naše vodne igre in dejavnosti niso le zabavne, ampak tudi poučne. Otroci se učijo sodelovanja, deljenja in skrbnosti do narave. Vsak nasmeh, vsak smeh in vsaka kapljica vode prispevajo k nepozabnim trenutkom, ki jih skupaj doživljamo.

Na koncu se želim zahvaliti staršem za vso podporo in za opremo, ki jo prinašajo otroci in za bazen, ki nam ga je donirala družina dečka iz naše skupine.

Uživajmo še naprej v teh čudovitih poletnih dneh!

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: Lela Smiljanić

DOSTOPNOST