Maja meseca so nam vzgojitelji pripravili delavnico o čutilih. Za okus so otrokom zavezali oči in jim dali pokušati razna živila (sladkor, sol, banane, jagode…). Za voh so otroci vohali iz manjših škatlic z luknjicami razne stvari (milo, sivka, kava…). Pri tem so skušali ugotoviti kaj je. Na koncu pa so skupaj pogledali kaj se nahaja v škatlici. Za sluh smo prvič z otroki šli v klet našega vrtca, kar je bila že dogodivščina. Tam smo lahko poslušali zvok raznih živali, ki živijo v naših gozdovih. Za tip so otroci hodili po škatlah kjer so bili različni materiali (od mehkih do trdih, bodečih, lomljivih….). Najbolj zanimiva pa je bila delavnica za vid, kjer so morali voditi prijatelja, ki se je držal za vrvico speljano skozi igrišče. Otroci so se polno smejali a tudi se naučili kako pomagati in voditi prijatelja skozi progo.

Za en teden smo imeli v igralnici na razpolago cajone, ki so jih otroci takoj vzljubili. Učili smo se razne ritme, imeli pa so možnost prosto eksperimentirati z glasbilom.

Obiskali sta nas tudi medicinski sestri iz Zdravstvenega doma v Sežani. Tokrat smo se pogovarjali o ustni higieni. Otroci so naučili kako si pravilno umijemo zobe. Vse je bilo prikazano na prijazen način in v obliki igre.

Na okenski polici naše igralnice so nas čakala dva korita. Odločili smo se, da v enem ponovno posadimo solato berivko, ki smo jo lani z veseljem jedli, v drugem pa cvetlice, da nam bojo polepšale razgled na vrt.

Besedilo: Andrea Roberti

DOSTOPNOST