Začetek junija sta nas obiskala policistka in policist. Z nami sta šla na sprehod in nam pokazala kako se varno gibamo v prometu. Za zaključek pa sta nam razkazala njihov policijski avto in na koncu se vklopili sirene kar je povzročilo veliko veselje.

Šli smo v gozd in park in urili natančnost s samostrelom. Najprej smo se pogovarjali kako to počnemo na varen način. Samostrel je vsekakor otroški in puščice niso nevarne. Otroci so z veseljem streljali na tarče (drevesa) in se z vajo izboljšali.

Med sprehodom nas je ujela močna ploha. Na srečo smo našli pokrito parkirišče, ki je bilo večinoma prazno in je tako postalo naše igrišče dokler ni dež ponehal.

Ponovno smo obiskali Kosovelovo knjižnico kjer nas je knjižničarka Marja tokrat čakala s pravljico, ki govori o levu. Slikanica z naslovom “Lev v knjižnici” je navdušila otroke. Po pravljici smo si lahko ogledali knjige otroškega oddelka. Eno smo si tudi izposodili in odnesli v vrtec. Po obisku knjižnice smo šli še v skate park kjer smo tokrat poskusili plezala za velike, ki pa so bila zabavna tudi za nas.

18. junija smo imeli še zadnje srečanje s starši v tem šolskem letu. Odpravili smo se na pohod na Stari Tabor. Čeprav je bilo kar vroče, smo prišli do vrha brez večjih težav. Na vrhu pa smo se okrepčali z obilnimi malicami iz nahrbtnikov.

Otroci iz skupine Žabice so nam zaigrali predstavo Medvedkova knjižnica. 

Pred začetkom počitnic pa sta praznovali rojstni dan še dve naši deklici: ena je dopolnila 5 let, druga pa jih bo dopolnila julija meseca.

Besedilo: Andrea Roberti

DOSTOPNOST