Naš vrtec je vedno ponosen na tesno sodelovanje s starši in naše zadnje dogodivščine so dokaz tega.  Izbrali smo kar nekaj posebnih dni, polnih veselja, igre in raziskovanja.

Začeli smo z obiskom čudovitega vrta enega od naših otrok iz skupine Metulji. Otroci so uživali v odkrivanju različnih rastlin, barv, vonjav. Anejeva mama nas je pogostila z osvežilno pijačo in razkazala drevesno hiško. Skupaj smo spoznavali naravo, živali in uživali na svežem zraku.

Z avtobusom nas je Danin oče odpeljal do Povirja, kjer smo se srečali z otroki iz sosednje enote vrtca. Skupaj smo se igrali, raziskovali okolico in se povezovali skozi različne igre. Otroci iz Sežane so imeli možnost videti, kako njihovi prijatelji živijo in se igrajo na vasi.

Vrhunec srečan pa je bila vožnja z vlakom v Štanjel. Starši in otroci so skupaj doživeli nepozabno potovanje, ki je bilo polno smeha in veselja. Obiskali smo znameniti Ferarijev vrt, kjer smo se sprehajali in uživali v slikovitih razgledih. Po obisku vrta smo se odpravili na igrišče vrtca v Štanjelu, kjer so se otroci še naprej zabavali in igrali. Starši so imeli priložnost za sproščeno druženje.

Iskrena zahvala gre vsem staršem za njihovo sodelovanje in podporo pri organizaciji teh čudovitih dni. Skupaj smo dokazali kako pomembno je sodelovanje in kako lahko z majhnimi dejanji ustvarimo velike spomine.

Besedilo: Mateja Berce

Fotografije: Mateja Berce

DOSTOPNOST