Sladoled je eden izmed tistih stvari s katerimi se lahko ohladimo v poletnih mesecih. In Prav s sladoledom sta se ohladila tudi Bor in Bina na soncu.

Zato smo se odločili, da ga poskusimo tudi mi vendar tako, da ga sami pripravimo. Za pripravo sladoleda smo potrebovali: 300 ml mleka, 500 ml sladke smetane, 180 g sladkorja, 1 čajno žličko vanilijevega ekstrata in ščepec soli. V večjo posodo smo dali sladkor in prilili ohlajeno mleko. Vse skupaj smo dobro premešali z električnim mešalnikom minuto ali dve, dokler se sladkor ni raztopil. Nato smo dodali ohlajeno sladko smetano, vanilin ekstrat in ščepec soli ter vse skupaj premešali z električnim mešalnikom, da so se sestavine med seboj dobro povezale.

Sladoledno zmes smo prelili v plastično posodo in jo prekrili s plastično folijo. Postavili smo jo v zmrzovalnik, ki smo jo 3x po vsakih 30 min vzeli iz zmrzovalnika in premešali z električnim mešalnikom, da smo preprečili nastanek kristalov med zmrzovanjem. Posodo smo  postavili nazaj v zmrzovalnik. In že težko pričakovali naslednji dan ko bomo sladoled lahko tudi poskusili.

Vsak otrok je po svojih močeh prispeval k pripravi sladoleda. Bili so pridni pomočniki. In zelo radovedni saj jih je na koncu zanimalo kakšen sladoled jim je uspelo skupaj pripraviti. To so ugotovili naslednji dan ko smo posodo s sladoledom vzeli iz zmrzovalnika in ga poskusili.

Mmmm res je bil odličen.

Kako nam boste verjeli tako, da ga tudi sami poskusite skupaj z otroki narediti doma.

Kako smo se med pripravo in okušanjem sladoleda imeli pri medvedkih pa si lahko pogledate na fotografijah v galeriji,

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST