Otrokom sem zaigrala lutkovno predstavo Bor in Bina na soncu. Predstavo so si ogledali tako mlajši otroci iz skupine medvedki kot starejši otroci iz skupine dinozavri. Namen lutkovne predstave je bil otrokom predstaviti sredstva s katerimi se lahko zaščitimo pred soncem. Hkrati pa predstaviti tudi kaj vse vzamemo s seboj na plažo.

Bor in Bina sta se odločila, da se odpravita na plažo saj je zunaj sijalo sonce in bilo je prijetno toplo. S seboj sta vzela torbe polne svari, ki jih bosta potrebovala. Ko sta prišla na plažo so bile vse sence pod drevesi že zasedene. Zato sta si najprej postavila senčnik. Otroke sta vprašala ali vedo zakaj si morata postaviti senčnik. Otroci so odgovorili zato, da nas ne slepi sonce. Bor je nato Bini povedal, da je s seboj vzel tudi vodo in jabolko v kolikor bosta žejna in lačna.

Nato sta si Bor in Bina pripravila brisače. Mislila sta, da gresta lahko kar v oblačilih v morje. Takrat so jih otroci opozorili, da potrebujeta kopalke. Zato sta kratke majice in kratke hlače pospravila in se oblekla v kopalke.

Spomnila sta se, da se morata še zaščiti pred soncem. Vendar se nista mogla spomniti kako. Otroci so pridno našteli, da potrebujeta kapo, očala in sončno kremo. Pomagala sta jima nadeti vse stvari in jih namazati s kremo. Zdaj sta bila res pripravljena na morje. Bina je vzela plavalni obroč in odhitela v morje medtem, ko se je Bor odločil, da bo naredil velik grad iz mivke.

Bina je pokazala kako zna plavati v morju in Bor jo je pohvalil kako dobro ji gre. Medtem je Bor kazal Bini kako je njemu uspelo narediti velik grad iz mivke in tudi ona ga je pohvalila. Vendar v nekem trenutku je prišel ogromen val, ki je Bino odnesel na plažo in grad od Bora je bil kmalu zrušen. Bor je bil žalosten in Bina se je odločila, da ga potolaži s sladoledom. In veste kaj? Uspelo ji je saj je Bor bil spet nasmejan.

Otroci so rekli, da imajo tudi oni radi sladoled. Zato sta jih Bor in Bina razveselila s sladoledom. Nato je sledila igra otrok.

Zato starši in otroci v poletnih časih Varno s soncem. Ne pozabite na uporabo kape, sončnih očal in sončne kreme, ki vas bodo varovala pred soncem.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST