Poletje nas je z njegovimi prvimi dnevi obdarilo z letnemu času primernimi dnevi. Ker se otroci počasi že odpravljajo na počitnice, smo se strokovne delavke enote Hrpelje odločile, da vstopimo v poletje z zabavo. Pozdrav poletju smo izvedli na vrtčevskem igrišču, kjer so se vsi otroci lahko družili z otroki iz svoje in ostalih skupin, s sorojenci, prijatelji… Poleg proste igre na igrišču, plesa ob poletni glasbi, igri z milnimi mehurčki in marsičim drugim, pa je bil pravo presenečenje in ena izmed glavnih atrakcij aparat za pripravo pokovke. Vsak otrok je je dobil zvrhan lonček, v katerem je pokovke hitro zmanjkalo. Od oddelka do oddelka je potovala tudi foto ladja, ob kateri so se otroci in zaposleni lahko fotografirali, zdaj pa ta čaka v večnamenskem prostoru vrtca, da se bo ob njej lahko fotografiral še kdo od staršev, babic, dedkov, sorojencev itd.

Na počitnice se odpravljajo tudi hišniki, kuharji in kuharice. Strokovne delavke in otroci se vam iskreno zahvaljujemo – hišnikom, za vse popravljene stole, mize, omare, igrala… ter za vsa pokošena igrišča, na katerih se lahko otroci veselo igrajo. Kuharjem in kuharicam pa velik hvala za vse skuhane dobrote, predvsem mineštre in sladice, ki so poskrbele, da naši trebuščki niso le siti ampak tudi zadovoljni.

V enoti se poslavljamo tudi od vzgojiteljice in vodje enote – Ksenje. Ob upokojitvi ji želimo obilo sreče in zdravja ter, da se ji misli še kdaj vrnejo v prostore vrtca, kjer smo skupaj ustvarjali spomine.

Besedilo: Barbara Masten

Fotografije: strokovne delavke enote Hrpelje

DOSTOPNOST