Vrtec Sežana že vrsto let sodeluje z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Sežana. Tako vsako leto peljejo predšolske otroke na štiridnevno letovanje v Kranjsko Goro.

Tako se je tudi 13 otrok iz vrtca Komen, skupine Zajčki odpravilo v Kranjsko Goro. 13. junija smo se s kovčki zbrali pred osnovno šolo, poljubčkali in objeli starše, jim pomahali in se z avtobusom odpeljali. Že na avtobusu smo spoznali novo punco Elo, ki je z nami preživela vse štiri dni.

Prvi dan je bil namenjen razdelitvi sob, sprehodu do jezera Jasna ter igri pred Vilo Šumica. Zvečer pa nas je čakalo iskanje skritega zaklada.

Drugi dan smo se z avtobusom odpeljali do Planice, kjer smo se vsi povzpeli po največji skakalnici. Ogledali smo si tudi Nordijski center Planica. Po poti nazaj smo se ustavili v Zelencih in občudovali zeleno barvo vode. Popoldan nas je pred vilo prišel iskat Bedanc bus, ki nas je odpeljal v Kekčevo deželo. Težave so se začele že na začetku, ko je Bedanec zaprl v kletko našo Elo. Našli smo ključ in jo uspešno rešili. Prav tako smo rešili Mojco. Čeprav smo se Bedanca malo balo, smo ga s skovikanjem uspešno pregnali. Ogledali smo si hišo Kekca, kjer nam je povedal eno skrivnost, ki je ne izdamo nobenemu. Po poti smo srečali Pehto, ki nas je pogostila s čajem in sladkim kruhom. Da je bil dan še bolj popoln, smo imeli zvečer modno revijo v pižamah in pižama parti.

Tretji dan smo izkoristili za igro pri reki Pišnica, ki je bila žal premrzla, da bi se kopali. Hodili smo proti Krnici in se igrali na igralih pred našo vilo. Zvečer smo imeli kino večer.

Jutro četrtega dne je bilo deževno, vendar to nas ni spravilo v slabo voljo, saj smo vedeli, da se vračamo domov. Po kosilu smo se vkrcali na avtobus in komaj čakali, da se vrnemo. Od neučakanosti smo tudi zaspali. V sončnem Komnu so nas pričakali starši. Skočili smo jim v objem in jim hitro začeli razlagati, kaj vse se nam je zgodilo.

V Kranjsko Gori smo neizmerno uživali in se zabavali. Z veseljem bi se vrnili še enkrat.

Besedilo: Veronika Sorta

Fotografija: Veronika Sorta in Ela Ferfolja

DOSTOPNOST