V mesecu maju smo spoznavali dele telesa. S pomočnico sva ugotovili, da si znajo otroci umiti roke, ampak ne zaznajo še prav dobro kej imajo usta in da morajo tudi ta dobro umiti. To je bilo odlično izhodišče, da smo začeli spoznavati dele telesa.

Najprej smo spoznavali nekaj osnovnih delov telesa tako da smo na steno nalepili sličice. Vsakodnevno smo preko sličic ponavljali nove izraze in kazali različne dele telesa na sebi. Naučili smo se tudi, kako skrbeti in negovati svoje telo. Spoznali smo novo deklamacijo »Pika, pika, pikica« in jo večkrat izvedli na blazini ali pred obroki. Otrokom je bila zelo všeč. Ugotovili smo tudi, da sta v skupini dva različna spola, in sicer deklice in dečki. Z voščenkami so ju otroci poljubno pobarvali in sedaj krasijo steno naše igralnice.

Ugotovili smo, da lahko z našimi rokami in nogami ustvarimo pravo umetnino, zato smo jih odtisnili s tempera barvami nato pa jih prilepili na podlage različnih barv. Izdelki sedaj krasijo našo garderobo.

Največ zanimanja je pri otrocih pritegnila zgodbica z naslovom »Deset drobnih prstkov«. Otroci so v njej tako zelo uživali, da smo jo morali vsakodnevno ponavljati, vzporedno pa smo še telovadili. Otroci se jo kar niso in niso naveličali.

Maj je bil zelo produktiven in ustvarjalen mesec.

Besedilo: Nina Poropat

Fotografije: Špela Memon

DOSTOPNOST