Skozi celo šolsko leto smo se vsakodnevno veliko gibali v vrtcu in res veliko zunaj. V prvi polovici leta smo vaje za moč delali trikrat na teden (počepi, most in poskoke), v drugi polovici leta pa le enkrat na teden (počepi, most, poskoki in ladjica namesto trebušnjakov), saj je zanimanje otrok padlo in posledično bi bili rezultati slabši.

 Z otroki smo vaje izvajali pri gibalnih minutah, med serijami teka. Pri vsaki vaji smo si poiskali prostor in šteli do 10. Vaje smo otrokom predstavili na zanimiv način in otroci so jih z veseljem izvajali in ob tem pridobivali na moči.

O zdravi prehrani smo se začeli pogovarjati na začetku šolskega leta. Pri pripravi obrokov smo k sodelovanju povabili starše. Skupaj z otroki so pripravili za vsak obrok po eno zdravo jed, jo fotografirali in napisali recept. Mi smo recepte zbrali v mapi, ki smo jo imeli pred igralnico, da so si vsi ogledali še ostale recepte. Sodelovalo je res veliko staršev in jedi so bile res raznolike. Po poročanju staršev in otrok jim je bilo to zelo všeč. Ob tem bi se rada zahvalila vsem, ki so v projektu sodelovali in pripomogli k sestavi knjige z našimi zdravimi recepti. Tudi sami smo v skupini pripravili kar nekaj zdravih obrokov. Otroci so uživali in se ob tem veliko naučili tako o hrani, kot o uporabi različnih pripomočkov v kuhinji in pridobili nekaj spretnosti.

Besedilo: Tea Zlosel Štolfa

Fotografije: Tea Zlosel Štolfa

DOSTOPNOST