V mesecu maju smo se vzgojitelji in otroci iz našega vrtca za en dan zamenjali z učenci prvega razreda, ki so prišli v vrtec. Mi pa smo obiskali Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana. Namen tega obiska je bil, da otroci spoznajo šolsko okolje, kar jim bo pomagalo pri lažjem prehodu v šolske klopi, ko bodo septembra postali prvošolčki.

Ko smo prispeli v šolo, so nas prijazno sprejeli učitelji. Najprej smo si ogledali učilnice, kjer so se otroci seznanili z učnim prostorom. Posedli so se v šolske klopi in z zanimanjem prisluhnili učiteljici, ki jim je predstavila, kako izgleda šolski dan. 

Vzdušje je bilo sproščeno in prijetno, kar je dodatno pripomoglo k temu, da so se otroci počutili dobrodošli. Zaposleni vrtca Sežana smo se medtem srečali z ravnateljem Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana g. Alenom Kofolom. Izmenjali smo si lahko mnenja in poudarili pomembnost sodelovanja med vrtcem in šolo. 

Otroci so bili z obiskom zelo zadovoljni. Z nasmehi na obrazih in iskrivimi očmi so se vrnili v vrtec, polni novih vtisov in pričakovanj. Večina otrok je povedala, da se že veselijo septembra, ko bodo postali šolarji. 

Strokovni delavci pa se veselimo prihodnjih sodelovanj z Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana in verjamemo, da bomo skupaj ustvarili še mnoge lepe in poučne trenutke za naše otroke. Ob koncu tega šolskega leta želimo vsem otrokom in njihovim staršem lepe poletne počitnice, naj bodo polne veselja, igre in nepozabnih trenutkov. 

Besedilo: Tjaša Pipan

Fotografije: Anita Krapš Curk in Tjaša Pipan

DOSTOPNOST