V vrtcu smo  imeli izjemno priložnost, da smo se udeležili delavnice sejanja semen, ki je potekala v čudoviti trgovinici Kraški kotiček v Sežani. Delavnico je organiziral Kraški kotiček v sodelovanju z Društvom Vezi –  Dnevnim centrom Štorje in otroci iz skupine Metulji.

Na delavnici so otroci in člani društva uživali v barvanju lončkov in sejanju različnih semen. Otroci so se na delavnicah naučili veliko novega o rastlinah, njihovi rasti in kako pomembna je skrbi za rastline in naravo. Otrokom je bilo še posebej zabavno barvanje lončkov. V svoje čudovite, pisane  lončke so posejali semena, in jih odnesli domov. Poseben poudarek smo namenili medgeneracijskem druženju. Otroci so imeli priložnost sodelovati s starejšimi člani društva, kar je bilo zelo prijetno otrokom in odraslim. Skupaj smo preživeli čudovit dan, poln smeha, ustvarjanja in prijetnega druženja.

Po končani delavnici so nas prijazni gostitelji pogostili z okusnimi prigrizki, kar je bil popoln zaključek tega dne. Otroci so se polni vtisov vrnili v vrtec, kjer so navdušeno delili svoje izkušnje.

Upamo, da bomo takšnih dogodkov še večkrat deležni, saj prinašajo veliko veselja in dragocenih znanj našim otrokom.

Besedilo: Mateja Berce

Fotografije: Mateja Berce  

DOSTOPNOST