Marec je bil za našo skupino pester dogodkov. Praznovali smo kar 5 rojstnih dni: vsi slavljenci so praznovali 5 let.

Na začetku marca smo lahko opazili že prve spomladanske cvetlice med katerimi so tudi trobentice in vijolice, ki jih lahko uporabimo, da skuhamo čaj. In to smo tudi storili. Otroci so nabrali polno vrečo cvetov. Drugi dan smo lahko opazili kako so se nabrane rastline skrčile. Skupaj smo se pogovarjali kako pripravimo čaj. Čaj so skoraj vsi poskusili a je bil okus bolj “čuden”. Z dodatkom meda pa je bil vsem všeč.

18. marca smo obeležili 120 obletnico rojstva Srečka Kosovela s pohodom po Sežani. Odkrili smo kje vse se pojavlja ta priljubljeni pesnik, ki je pisal tudi pesmi za otroke. Prehodili smo Kosovelovo ulico, šli mimo šole Srečka Kosovela, opazovali dva njegova spomenika in zaključili pohod pred Kosovelovo knjižnico. Iskali smo tudi markacije, ki nas vodijo po Kosovelovi poti.

Na prvi pomladni dan nas je obiskala pravljičarka in nam pripovedovala pravljico Pikapolonice in pikice. Dnevi so bili kar topli, tako da smo bili veliko zunaj: po igriščih, parkih, gozdovih.

V oddelek smo povabili logopedinjo Ado Mahne, ki jo večina otrok že dobro pozna. Na zabaven način nam je pokazala razne vaje za naša usta in jezike,

Skupaj s starši in družinami smo eno deževno popoldne obiskali jamo Vilenico pri vasi Lokev. Jamski vodnik Jordan Guštin nas je vodil po očarljivih dvoranah jame. Otroci so bili navdušeni na oblike kapnikov in kamnov, ki so lahko postali medvedi, želve, dežniki ali celo palčki.

Dijaki srednje šole iz Ajdovščine so za nas pripravil in zaigrali predstavo “Drugačnost je lepa”. Otroci so zelo uživali in se tudi nekaj naučili.

Besedilo: Andrea Roberti

DOSTOPNOST