V skupini Zajčki so se med otroki začele spletati prave ljubezenske romance. Pogovori potekajo o tem, kdo je v koga zaljubljen, kdaj se bodo poročili itd. Zato je bila tema o ljubezni kot nalašč za nas. Med pogovorom kaj to sploh ljubezen je, v koga smo zaljubljeni, so prav vsem lička pordela, vendar imeli smo veliko idej, kaj to ljubezen je.

Še več o ljubezni smo izvedeli v knjižnici, ko nam je knjižničarka Marija predstavila veliko knjig, povedala nam je, da nimamo radi samo oseb, ampak tudi živali kot tudi naravo, za katero je treba skrbeti. Prebrala nam je tudi delček pravljice Oliver hoče objem in mi smo te objeme, ki so v knjigi predstavljeni tudi pokazali. Knjižničarka nas je založila z veliko knjigami, ki smo jih odnesli v vrtec, kjer smo jih listali, gledali in vse tudi prebrali.

Najbolj nam je bila všeč pravljica Zaljubljeni žabec, skozi katero smo ugotovili, da nismo vsi enaki, vendar lahko pa smo zaljubljeni, ne glede na barvo, saj ljubezen ne pozna meja. Pravljico smo se naučili in jo zaigrali staršem in drugim, ki so prišli na srečanje.

Besedilo: Veronika Sorta

Fotografija: Veronika Sorta in Karmen Pipan

DOSTOPNOST