Dan zemlje, 22.4.2024, ki ga praznujemo z namenom, da se spomnimo kako je pomembno varovati in ohranjati naš planet. V ta namen smo v skupini Dinozavri celo leto izvajali dejavnosti o ozaveščanju in varovanju okolja na zemlji.
Ogledali smo si ekološki otok, zbirali, prepoznavali in ločevali odpadke, iz različnih odpadnih materialov izdelovali igrače in glasbila, vsak si je v svoj eko lonček zasadil nekaj fižolov in sedaj se trudimo, da bodo zrastli v močne sadike, ki jih bomo odnesli domov na svoje vrtičke. Obiskala sta nas čebelarja ga.Mira in g.Slavko ter nas naučila kako izdelamo semenske kroglice iz zemlje, gline in sončničnih semen, iz katerih bodo zrastle sončnice, da bodo čebele in ostali opraševalci nabirali medičino in se jeseni z njimi gostile različne ptice. Uredili smo zeliščni vrt, cvetlični kotiček, počistili in uredili okolico vrtca. Veliko smo zahajali na travnik, v gozd, na naše lepo igrišče in se gibali na svežem zraku, da bomo zdravi, tako kot si želimo, da bi bil zdrav naš planet.
Iz podjetja Hortikultura iz Sežane so nam darovali drevo in ga tudi posadili, da bomo na našem lepem igrišču zopet imeli senco. Zahvaljujemo se g. Robertu Rogič  iz Hortikulture Sežana in družini Trobec, ki je organizirala donacijo drevesa.

Na priloženih fotografijah pa si poglejte kako smo praznovali.

Besedilo: Maja Anderlič Može
Fotografije: arhiv vrtca Lokev

DOSTOPNOST