V našem vrtcu se zavedamo kako pomembno je gibanje in preživljanje časa na prostem. Zato se pri »medvedkih« veliko igramo na vrtčevskem igrišču, izvajamo gibalne minutke na prostem in poligon na prostem. Odpravimo se pa tudi na sprehode.

Gibanje na prostem večkrat preživljamo v družbi naših prijateljev iz skupine »Dinozavri«. Zato smo se odločili, da se jim pridružimo tudi v kolesarskem dopoldnevu na igrišču OŠ Lokev. Katerega namen je bil obeležiti prihod FIT zastave v našo enoto.

Otroci iz skupine »Dinozavri« so ta dan v vrtec pripeljali svoja kolesa, poganjalce in skiroje pozabili pa niso niti na čelade s katerimi je bila njihova vožnja bolj varna. »Medvedki« smo se jim pridružili v vožnji s poganjalci, ki jih imamo na voljo v vrtcu. Vendar so bili naši prijatelji iz skupine »Dinozavri« prijazni ter svoje poganjalce in čelade ponudili tudi »medvedkom«. Tako so se otroci urili v vožnji s poganjalci, doživljali veselje in gradili zaupanje vase. Ob tem pa bili deležni tudi spodbujanja s strani naših prijateljev »dinozavrov«.

Naj bo svet gibanja, svet veselja.

Na fotografijah v galeriji, lahko pogledate kako smo se imeli.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST