Tudi pri »medvedkih« poznamo že veliko načinov s katerimi prispevamo k lepšemu svetu. Otroke z načini seznanjamo prek knjig, poučnih- kakovostnih otroških filmov in piktogramov, ki jih imamo v igralnici in naši okolici vrtca.

Zato pri »medvedkih« skrbimo, da vedno ugasnemo luč ko jo ne potrebujemo, zapiramo vodo za seboj, ko jo odrabimo, ločujemo smeti, porišemo obe strani lista, ustvarjamo iz odpadnih materialov, prihajamo v vrtec peš ali s kolesi/ poganjalci, sejemo rastline, ločujemo papir in zbiramo papir (časopis, revije) v modrem zabojniku Dino.

Med drugim smo starše in otroke povabili tudi, da se udeležijo čistilne akcije Grjmo u rbuto v soboto, 20.4.2024, ki jo je organizirala občina Sežana v sodelovanju s Komunalo Sežana in krajevnimi skupnostmi ob dnevu zemlje. Namen čistilne akcije je bil opozoriti na pomen skrbi za čisto okolje in vse ozavestiti o pomenu doslednega odlaganja odpadkov v ustrezne zabojnike.

Zavedamo se, da smo otrokom zgled zato je pomembno, da jih že od majhnih nog ozaveščamo in spodbujamo k skrbi za okolje.

Vsi skupaj zmoremo prispevati k lepšemu svetu.

Besedilo: Nada Mačinković

Fotografije: Nada Mačinković

DOSTOPNOST