Otroci iz skupine Medvedki so letos pridobili prvi stik z vrtcem in prve trenutke brez prisotnosti staršev. Prve dni vrtca so preživeli v naročju vzgojiteljic, kasneje pa so se hitro opogumili in se podali v raziskovanje igralnice.

V mesecu septembru so spoznavali vzgojiteljice, igralnico, druge otroke in ostale delavce. Privajali so se na življenje in delo v oddelku ter hitro pokazali zanimanje po igračah in rekvizitih v igralnici. Otroci so uživali ob prepevanju otroških pesmi in rajanju ob glasbi, kjer niso smeli manjkati milni mehurčki. Veliko smo si tudi ogledovali slikanice in se ob tem pogovarjali. Čas smo preživljali v kotičkih igralnice ter na terasi igralnice, kjer so se otroci gibali s pomočjo različnih rekvizitov. Tudi igrišče smo obiskali in otroci so tam izredno uživali. Zanimali so se za vsak kotiček in opazovali promet na cesti.

V sklopu jeseni so potekale tudi različne dejavnosti. Izvedli smo evakuacijo, obiskal nas je zajček Zakajček, ogledali smo si glasbeni nastop skupine Zajčki in zgodilo se je še veliko ostalih zanimivih dogodkov…

Otroci so dobro usvojili dnevno rutino: umivanje, brisanje nosu, previjanje, hranjenje in počitek. Sedaj nas zelo veseli, da otroci po mesecu dni v naš objem pritečejo z občutkom varnosti in zaupanja.

Besedilo: Andreja Hrib

Fotografije: strokovne delavke skupine Medvedki

DOSTOPNOST