Kdo je Biba?  Pisateljica Mira Voglar, avtorica številnih bibarij,  bibo opredeli tako: “Bibe so nekaj česar ni, pa vendar je. Bibe so vesele igre. Bibe so bitjeca, ki otroke spravljajo v dobro voljo. Bibe so mamini prsti. Bibe… to je nekaj, kar si vsak od nas želi, da bi imel in kar tudi lahko ima, če le hoče.”

V skupini Pikapolonice imamo prav posebno Bibo, ročno lutko. Pri nas so bibarije na sporedu skoraj vsak dan. Kaj so bibarije? Bibarije so kratke preproste rime, ki so pospremljene z gibi prstov ali rok. So oblika komunikacije med otrokom in starši v njegovih najnežnejših mesecih in letih.

V sklopu prednostne naloge vrtca (bralna pismenost) smo se odločili, da lutko Bibo, knjigo Biba buba baja in dnevnik vtisov pospravimo v nahrbtnik ter ga odnesemo na izlet domov. Doma so otroci lutko predstavili staršem, bratcem in sestricam. Z njo so se igrali razne bibarije, prstne igre, spali… ter vse to zabeležili v dnevnik. Tako lepo je prebirati vaše vtise z Bibo, še lepši pa so nasmehi otrok in iskrice v očeh na priloženih fotografijah.  

Besedilo: Lea Juriševič

Fotografije: Lea Juriševič in Aljoša Valenčič

DOSTOPNOST