»Ena, dva, ena, dva, četica smo vrteška.

Strumno vsi korakamo, srečo, smeh prinašamo….«

Otroci iz skupine Medvedki se pridno navajamo na hojo z vrvico in hodimo na krajše sprehode po ploščadi vrtca. To nam omogoča, da se lahko na čim več različnih prostorih vrtca  gibljemo in raziskujemo. Dan slovenskega športa, smo obeležili 25.9. in sicer v igralnici, kjer so otroci imeli možnost plezanja po plezalu, vožnjo s poganjalci, kotaljenje in valjanje po blazinah, plazenje po klopeh, igra in razgibavanje z obroči.

Otroke sva spodbujali k samostojnosti, da so se navajali tudi sami sezuti copate in jih pospraviti na svoj znak. Na jutranjem krogu smo se navajali na prepoznavanje njihovih znakcev in spoznali smo tudi  novo pesmico »Živali jeseni« (M. Voglar) in deklamacijo o jabolku.

Veliko smo se gibali in imeli različne gibalne igre »Telovadba z bibo«, »Medved stopa«, oponašanje gibanja živali ob tamburinu, ples ob glasbi…

Prvi jesenski dan smo obeležili z likovnim ustvarjanjem »jesenskega drevesa« (tiskanje rok s tempera barvami in tiskanje s plutovinastimi zamaški). Ogledali smo si tudi dramatizacijo otrok iz skupine »Sončki« pravljice »Pod medvedovim dežnikom«.

Mesec september smo zaključili z slavnostnim uvodom v Teden otroka z nastopom in predstavitvijo mlajših mažoretk iz Povirja.

Besedilo in fotografije: Urška Jazbec

DOSTOPNOST