Kot vsako leto smo tudi letos v novembru obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Bil je v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit, zato se je glasilo geslo Kruh za zajtrk – super dan. Z otroki smo se o tem pogovarjali in okrasili šolsko avlo s čebelicami.

V petek, 17. 11. 2023, pa smo zajtrkovali črn kruh namazan z maslom in medom, zraven smo pojedli jabolko in popili mleko. Obiskala nas je šolska kuharica Mojca in nam povedala, kako se speče kruh. Naštela je sestavine in opisala pripravo. Presenetila nas je s posebnim kruhom, ki ga je sama spekla – kruh z drožmi. Veliko nas je bilo takih, ki smo tak kruh prvič jedi in bili nad okusom zelo zadovoljni. Ostale so le drobtinice. Mojci se za obisk in kruh zahvaljujemo.

Ogledali smo si še prezentacijo o čebelah in skupaj zapeli Avsenikovo pesem Čebelar.

Besedilo: Mojca Mozetič

Fotografije: arhiv enote Štanjel

DOSTOPNOST