Letos s temo zakaji in zatoji radovednosti.

Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Ko smo radovedni, se »aktiviramo« in začnemo raziskovati tisto, kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj.

Najpogostejše otroško vprašanje je »zakaj?«, odgovor pa se najpogosteje začne z »zato«.

Pogosto nas otroci vprašajo, zakaj ločujemo odpadke, kam jih peljejo, kaj lahko naredimo iz odpadnega materiala. Odločili smo se, da bomo na nekaj zakajev poiskali odgovore med našo zbiralno akcijo.

V naši enoti so pri zbiranju odpadnega papirja sodelovale vse skupine. Skupaj s starši nam je v enem tednu uspelo zbrati 2.197.60 kilogramov odpadnega papirja. Napolnili smo skoraj dva polna kovinska zabojnika. Na skupni razglasitvi rezultatov smo zmagovalcu za njihov trud in vnemo podelili simbolično nagrado in priznanje. Največ papirja so zbrali naši »Bobri«. 

Akcija je bila tako uspešna, da smo se odločili, da bomo čez celo leto nadaljevali z zbiranjem odpadnega papirja. Prav vsi, tako otroci kot starši, ste povabljeni, da vsak dan prinesete papir v vrtec. Na ta način bomo še naprej prispevali k ohranjanju našega planeta.

Vsem otrokom, staršem in prijateljem se zahvaljujemo za pomoč pri naši akciji.

Strokovne delavke tima za jesenske dejavnosti.

Besedilo: Mojca Može Škapin

Fotografije: arhiv vrtca Sežana

DOSTOPNOST