Tudi otroci skupine Kameleončki imamo v prometu različne vloge; smo pešci, kolesarji in sopotniki v avtomobilu. V vrtcu smo večinoma pešci. Pešci se premikajo tako, da hodijo. Zato potrebujemo dobro osnovno opremo – obutev.

Hoja je del vsakodnevnih dejavnosti, prav tako lahko s hojo poskrbimo za dobro počutje. Strokovnjaki pravijo, da je najbolje, da otroci čim več hodimo bosi. A to v mrzlih zimskih dneh vendar ne moremo. Strokovnjaki prav tako opozarjajo, da noga otroka lahko raste neverjetno hitro in da otroško stopal raste hitreje od drugih delov telesa in se oblikuje do 6. leta. Morda bomo v eni sezoni potrebovali dve številki supergic ali čevljev…

Naše mame in tatkoti nam vedno kupijo lepa obuvala in mi jih zelo radi pokažemo Roku in Sabini. Nekateri se odpravimo po čevlje s starši, nekaterim naročijo obutev mame po internetu in jih prinese poštar, nekaterim jih kupijo starši sami in jih prinesejo domov. Po pogovoru smo se odločili, da se skupaj odpravimo do trgovine s čevlji, saj je večina otrok še ni obiskala. 

Koliko različne obutve je bilo v trgovini! Za mame, tatkote, otroke. Prijazna prodajalka nam je posodila poseben meter, s katerim smo lahko izmerili velikost našega stopala. To je bilo zelo zabavno. Vsi smo si ga želeli izmeriti. 

Kaj nam je bilo najbolj všeč:

O: da smo si zmerli nogo z unim rumenim metrom

N: so bli tam čevlji in copati – taki ku jih mam jst za u vrtec

G: so bli čevlji za fante in punce

E: tudi za mame in tatkote

E: meni su bili lepi oni za mamu sa štiklom

L: meni tudi uni za mame, ku so meli bleščice

K: meni so bli lepi uni na samoroga

E: smo merli nogo, da imamo številko od noge

M: lučke in konjički na čevlju so mi bli lepi

V vrtcu smo si izdelali šablono naših stopal. Spoznali smo tudi malo gosenico, ki je izgubila svoj čevelj in ji pomagali čevelj najti. Hodili smo z zelo velikimi stopali. Obutev smo razrščali, si jo ogledovali, risali… Sabina in Rok sta nas naučila nov bans o čevljih.

Kaj vse smo počeli si ogledajte v galeriji fotografij.

Besedilo: Sabina Vlašić

DOSTOPNOST