“Tralala hopsasa pustne smo šeme, tralala hopsasa nič nismo lene!”

V norčavem pustnem mesecu februarju smo se šemilli, spoznavali pustne kostume, se veselili ter se predvsem želeli znebiti strahu pred pustnim torkom, ko smo se vsi našemili v različne pustne šeme. V revijah smo poiskali pustne kostume, pustno hrano- krofe, flancate, miške, pustne šeme ter skupaj izdelali plakat. V kotičku so otroci imeli na voljo različne pustne pripomočke, dodatke, kostume, katere so lahko prosto izbirali in se šemili.

V naši skupini smo imeli na praksi tudi študentko Laro, ki se je z nami igrala. Naučila nas je pustno pesem in prstno igro. Predstavila nam je tudi instrument boben, vsi pa smo igrali na naše male instrumente. Izdelali smo tudi pustne ropotulje, katere smo pobarvali s tempera barvami in jih napolnili s kamenčki.

Na pustni torek je sledilo veliko praznovanje. Prisluhnili smo pevskemu zboru, ki nam je zapel pustne pesmi, šemili smo se, se barvali s pustnimi barvami, ter rajali ob glasbeni spremljavi harmonike in baritona skupaj z otroki iz skupine Slončki ter Ovčke.

Poglejte si fotografije…Ali nas prepoznate?

Besedilo: Urška Jazbec

Fotografije: Urška Jazbec

DOSTOPNOST