Na deževno sredo prejšnji teden smo v skupini Metulji doživeli posebno dopoldne, polno smeha, toplih trenutkov in aromatičnih vonjav. Skupaj z otroki smo pripravili čajanko, ki je navdušila tako otroke kot tudi nas odrasle.

Vsak otrok je od doma prinesel svojo najljubšo skodelico. Vzgojiteljici pa sva priskrbeli čaj, limono, med, kekse in vse ostale pripomočke. Začeli smo spoznavanje čudovitega sveta čajev. Otroci so z radovednostjo opazovali, kako se čaj pripravlja in nestrpno čakali, da zavre voda.

Vsak otrok si je izbral najljubšo vrečko čaja. Posebni trenutek je nastal, ko se je topla voda obarvala v barve sadja, ki so jih izbrali otroci.

Seveda pa je čajanka postala še bolj posebna, ko so otroci sami dodajali limono in med po svoji želji. Okusi so se prepletali v prijetnem vonju, ki je napolnil naš prostor.

Ob čaju smo se sladkali s keksi, ki so bili prava poslastica za naše male brbončice. A čajanka ni bila samo okusno doživetje; bila je tudi priložnost za prijetno druženje, deljenje smeha in ustvarjanje skupnih nepozabnih trenutkov.

Na čajanko in druženje smo povabili kuharici, Anamarijo in Majdo, ki vsak dan poskrbita, da imamo vedno na razpolago tudi čaj ob malicah in kosilih in sta kot kuharici nepogrešljivi v delovanju našega vrtca. S svojim prihodom sta dogodek še dodatno obogatili, namenili sta nam iskrene pohvale za ustvarjalnost ter se veselili prijetnega vzdušja, ki smo ga soustvarjali.

Se že veselimo naslednje skupne dogodivščine!

Besedilo: Mateja Berce

Fotografije: Mojca Može Škapin

DOSTOPNOST