Svetovni dan brez multimedije, ki poteka 20. januarja, je poseben dan, posvečen ozaveščanju o vplivu sodobnih elektronskih naprav na naše življenje, predvsem pa na razvoj naših otrok. Namen tega dneva je spodbuditi ljudi, še posebej otroke, k preživljanju časa brez elektronskih naprav ter hkrati poudariti pomen kreativnosti in medčloveških odnosov.

Otroci se v današnjem hitrem tempu življenja pogosto srečujejo z različnimi oblikami multimedije, od televizije in računalnikov do pametnih telefonov in tablic. Svetovni dan brez multimedije nas spodbuja, da za en dan odklopimo zaslone in se posvetimo alternativnim dejavnostim, ki spodbujajo razvoj domišljije, komunikacije ter telesne aktivnosti.

Zato smo v ponedeljek, 22. januarja, v našem vrtcu obeležili Svetovni dan brez multimedije. Ta dan smo po malici odprli igralnice, kar pomeni, da so otroci imeli možnost prosto prehajati med njimi. Igralnice so bile polne gibalnih izzivov, s katerimi so se otroci soočali. Otroci so brez težav prehajali iz igralnice v igralnico, raziskovali nove prostore in premagovali razne gibalne izzive. Velik korak so naredili tako na gibalnem kot na socialnem področju.

Besedilo: Lela Smiljanić

Fotografije: arhiv enote Lehte

DOSTOPNOST