V enoti Divača smo v letošnjem šolskem letu prvič ustanovili otroški pevski zbor, ki ga vodiva vzgojiteljici Urška Jazbec in Mateja Modic. Zaradi velikega zanimanja in vpisa sva oblikovali dve skupini in sicer mlajši zborček, v katerem sodelujejo otroci iz skupin Sončki in Sovice ter starejši zborček, v katerem sodelujejo otroci iz skupin Ribice in Zajčki.

Pri zboru spoznavamo nove otroške pesmi, igramo na male instrumente, se zabavamo ob glasbeno didaktičnih igrah ter plešemo. Otroke navajava na skupinsko petje, pravilno dihanje, ločevanje med kričavim in lepim petjem, predvsem pa želiva, da otroci z veseljem hodijo na pevske vaje, da radi prepevajo ter se tako v glasbi izražajo.

V decembru smo tako imeli že prve nastope in sicer nastop na otvoritvi knjigobežnice, ki je zaradi slabega vremena potekala v prostorih vrtca, nastopali so najstarejši otroci, spremljala pa sta ga harmonikaš Jan Jazbec ter Mateja Modic na kitari. Drugi nastop je bil na prazničnem bazarju našega vrtca, ki je potekal v dveh delih, tako da sta nastopala oba zborčka, za spremljavo se zahvaljujemo Aniti Penko Maslo na klaviaturah ter Dejanu Sosiču na kitari. Popestrili pa smo tudi prireditev občine Divača ob prihodu Dedka Mraza, kjer sta sodelovala oba zbora skupaj, tu sta nas ponovno spremljala Jan Jazbec na harmoniki ter Dejan Sosič na kitari.

V novem letu se že veselimo novih pesmic ter novih izkušenj z nastopanjem.

Besedilo: Mateja Modic

Fotografije: arhiv vrtca

DOSTOPNOST