V mesec oktober smo vstopili s tednom otroka. Po svojih zmožnostih smo se vključevali v dejavnosti in tako spodbujali našo radovednost. Izvajali smo poskuse in spoznavali instrumente.

Spoznavali smo gozdne živali preko pravljice »Pod medvedovim dežnikom«. Obnavljali smo jo ob ilustracijah iz slikanice in z lutkami. Peli smo pesmi o veverici in medvedu ter ju spremljali z malimi ritmičnimi instrumenti. Bili smo tudi ustvarjalni in z rdečo barvo pobarvali medvedu dežnik. Razvrščali smo sličice in iskali rdeče kocke ter razvrščali žoge s sličicami v poštne nabiralnike.

Seveda pa nismo pozabili na gibanje. Izvajali smo vsakodnevna razgibavanja, plesali ob glasbi, gibalno uprizarjali živali in se ob lepem vremenu odpravili na sprehod ali na vrtčevsko igrišče. Tako smo že zrastli, da se sedaj brez težav držimo za vrvico in tako raziskujemo okolico vrtca.

Praznovali smo tudi prve rojstne dni otrok. Peli smo pesmice, rajali ob glasbi, pihali svečke na torti in poslušali pravljico, ki jo je slavljenec prinesel od doma.

Besedilo: Katarina Černigoj

Fotografije: Alenka Budin Vodopivec

DOSTOPNOST