Z veseljem z vami delimo trenutke našega tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki smo ga uspešno izpeljali v vrtcu. Dogodek je bil poln veselja, učenja in okušanja lokalnih dobrot, ki so navdušile otroke.
Otroci so uživali v domačem kruhu, maslu, medu, jabolkih in mleku ter se tako seznanili s pomembnostjo lokalne hrane. Poleg tega smo najmlajši imeli ustvarjalno delavnico, kjer so otroci iz papirja izdelovali jabolka. Ta dejavnost je spodbudila njihovo ustvarjalnost in ročne spretnosti.
V okviru slovenskega zajtrka nas je obiskal čebelar Bojan Renko, ki je otrokom približal svet čebel in čebelarstva. S svojo pripovedjo in zanimivim prikazom čebelarske opreme je otroke popolnoma očaral. Imeli smo priložnost opazovati pravi panj in okušati sveži med, kar je bilo za otroke nepozabno doživetje.
Veseli smo, da smo skupaj lahko ustvarili tako lep dogodek, poln novih spoznanj in doživetij.
Besedilo: Lea Juriševič
Fotografije: arhiv enote Materija